2019 Burç Yorumları

2019 Burç Yorumları
10.12.2018

Merhaba Antalya Migros okurları, bir yıl daha bitiyor! 2018 gerçek anlamda ağır tutulmaların yaşandığı zor bir seneydi, pek çok retro ve sert açılı tutulmalar neredeyse üst üste yaşandı. Bu yılı bitiriyoruz ve nispeten daha yumuşak bir seneye giriyoruz. 2019 da güneş tutulmaları Oğlak-Yengeç burcu hatlarında yaşanacak ve ülkemizin de yükselen burcunu kapsayacak. Ülkemiz içinde önemli bir yıl olan 2019 un güzel bir tarafı var ki o da şans gezegeni Jüpiterin yay burcunda seyrediyor olması, bolluk ve bereket sembolü Jüpiter aynı zamanda koruyuculuğu ile de bilinir. Bahsettiğim astrolojik geçişlerin 2019 da burçlarınıza etkileri ve genel olarak nasıl bir yıl geçireceğinizi okumak için sizi aşağıya alıyor ve keyifli bir yeni yıl diliyorum.

KOÇ: Sevgili koçlar ve yükselen burcu koç olanlar, 2019 da şans gezegeni Jüpiter size büyük umutlarınızı gerçekleştirmek, hedeflerinizi ve hayallerinize yaklaşmak konusunda bazı fırsatları önünüze sunacak. Eviniz, haneniz ile ilgili değişiklikler yapmak için, eğitim alıp-vermek, yurtdışına gitmek, yabancılarla ilgili işler yapmak için 12 yılda bir gelen büyük bir şans sizden yana olacak. Arkadaş çevreleriniz ve içinde bulunduğunuz sosyal gruplar artacak ve ortaklaşa işlerde daha fazla zaman harcayacaksınız. Birlikte hareket etmek, grup aktiviteleri, klüp, dernek üyelikleri gibi konularda aktif olabilir, içinde bulunduğunuz birliktelikleri büyütmek, beslemek için ideal ortamları yakalayabilirsiniz. Kariyer konusunda 2018’e girişle beraber başlayan zorluklar ve kısıtlamalar bu sene biraz daha yoğunlaşabilir fakat unutmayın en zorunu ve sürprizli kısmını 2018 de zaten yaşamıştınız. 2019 Ocak ayında bu hanede yaşanacak güneş tutulmasıyla birlikte daha önce yaşadığınız zorlukların üzerinden geçecek ve geçen seneye oranla ne kadar bu konuda ilerlediğinizi ve zamanında zorlansanız da artık sorumluluk alarak ve olgun davranarak ne kadar yol aldığınızı ya da alacağınızı göreceksiniz. Güneş tutulmaları aile büyükleri ve otorite figürleri ile de yakından bağlantılı olduğundan, Ocak ayı sonlarına doğru başlayan süreçte aile büyükleriniz ve patronlarınız ya da işverenleriniz ile de ilgili yeni bir dönem başlayacak. Onlarla olan ilişkileriniz ve hayatınızda ki yerleri hususunda, onların başlarına gelen gelişmeler ve sonrasında sizi de ilgilendirecek kadersel dönemler başlayacak. Temmuz ayı başlarında yaşanacak bir diğer tutulma ev, hane, yuva ile ilgili alanda gerçekleşecek. Temmuz ve sonrasında odağınız yaşadığınız mekan ile ilgili her türlü mesele ve değişiklik ile meşgul olabilirsiniz. Bu dönem aileniz ve aile büyükleriniz ile ilgili önemli süreçleri tetikleyip, değişmez ve bitmez zannettiğiniz konuları sonuçlandırmak adına bazı olayları başlatabilir. Bu konularda yeni başlangıçlar yapmak, ev almak, ev değiştirmek, evden taşınmak, aile ile ilgili yeni adımlar atmak, aile büyüklerinin hayatlarında yeni dönemlerin başlaması, aile ilgili süreçlerin hızlanması temaları hayatınıza müdahil olabilir. Kariyer ve toplum önündeki duruşunuz, insanların sizi nasıl bildiği konusunda çok ciddi olduğunuz bir dönemdesiniz. Bir işi yaparken o işin unvanı adımızın başına gelir ve öyle biliniriz ya işte bu bilinirlik değişmek için ve sağlamlaşmak için sizden bazı şeyleri yapılandırmanızı istiyor. 2019 da bir sayfayı kapatmanız bu konuda ve bir yenisini inşa etmeniz gerekebilir. Kariyer konusundaki zorlanmaları ve kısıtlanmaları bu doğumun olağan sancıları olarak görmek sizin için daha faydalı olacaktır. Ev ve evlilik yaşamınızın da bu değişimde payı mutlaka olacaktır. Koçlar önemli ve kritik bir seneden geçerken, ev, kariyer ve aile düzenini oturtmak ve sağlamlaştırmak sınavlarını geçirip, bir üst kendilerine ulaşmak yolunda çok yol kat edecekler.

BOĞA: Sevgili boğalar ve yükselen burcu boğa olanlar, 2019 ortaklaşa kazançlar ve giderler konusunda çok şanslı olduğunuz bir yıl olacak. Miraslar ve ortak kazançlar gibi bizim elde etmediğimiz ama ortağımız, eşimiz gibi çevremizdekilerden gelen kaynaklar hanenize Jüpiter bir sene boyunca transit edecek. Bolluk ve bereket sembolü Jüpiter in gittiği yerde işleri kolaylaştırması sonucu, eşinizin, iş ortağınızın sizinle paylaşmakla yükümlü olduğu gelirleri artabilir. Bu sene tüketim konusunda dikkatli olmalısınız, her ne kadar gelen kaynak artışı olsa da tüketimi destekleyen göstergelerin çok olması neticesinde bu yıl kazanç odaklı değil tutum odaklı yaşamalısınız. Evli boğalar, bu sene eşlerinin kardeşleri ve yakın akrabalarıyla ilgili gündemler yaşayacaklar. Eşiniz içinde önemli bir sene olacak ve kendisi kuzen, kardeş, yakın akraba gibi çevresiyle olan ilişkilerinde zorlanmalar yaşarken sizi de bu konuların içine çekebilir. Eğitim hayatını yarım bırakmış boğalar bu sene eğitim hayatlarıyla ilgili geçmişten gelen gelişmeler yaşayabilirler. Eski okullarına dönmek, yarım kalmış eğitim ve kursları tamamlamak, istenmiş fakat gidilmemiş doktora, yüksek lisans gibi eğitim konularının tekrar gündeminize girmesi ve bu konuları tamamlamak adına şanslar yakalayacaksınız. Eğitim konusunda bir türlü bitmeyen bir okuldaysanız, bu sene eğitimle ilgili her türlü konuyu tamamlayıp bitirme şansı yakalayacaksınız. Yurtdışına gitmek, yabancılarla olan ilişkiler konuları da yine bu sene gündeminizde olacak ve bunlarla ilgili yarım kalmış işlerinizi bitirme, sonlandırma fırsatları yakalayacaksınız. Yanlış inançlarınızın farkına varıp, bırakmak zorunda kalabilirsiniz. Bu sene daha akıldan yana ve analizle mantıkla iş yaptığınız bir dönem olacak. Ocak ve Temmuz ayların da yaşanacak güneş tutulmaları inandığınız konular hakkında daha akıl ve mantıkla ilerleyip yanlış sanı ve yargılarınızı değiştirmek adına önemli dönemler olacak sizin için. Eğitim vermeye başlamak, yazılı ürünlerle (kitap, dergi, makale)ilgili işler yapmak, kardeş, kuzen, yakın akrabalarla ortaklaşa işler yapmak için şanslı bir sene olacak.

İKİZLER: Sevgili ikizler ve yükselen burcu ikizler olanlar, bu yıl sizin için çok şanslı ve bereketli olacak, şans yıldızı Jüpiter size 12 yıl önce yakaladığınız çok şanslı bir dönemi tekrar getirecek. Evlilikten, ortalıktan ve hukuki süreçlerinizden yana şanslı olacak ve pozitif etkiler alacaksınız. Bekar ikizler için evlilik yolunda adımların atıldığı önemli bir sene olabilir, ilişkinizde evlilik kararı alabilir, uzun ve önemli bir ilişki yaşayacağınız kişiyle tanışabilirsiniz. Evli ikizler burçları, eşlerinin bu sene daha aktif olduğunu, şanslı, neşeli ve güven konusunda diğer senelere göre daha cüretkar olduklarını gözlemleyebilirler. Eşlerinin işlerinin yolunda gittiğini ve özellikle yurtdışı ile olan konularında büyük ilerlemeler kaydedebilirler. Hukuksal konularda gelişmeler yaşanabilir, önceden açılmış davalar sonlanma konusunda gelişme kaydederken, eğer bu sene yeni bir dava açmayı düşünüyorsanız karşı tarafında şanslı bir dönemden geçtiğini ve kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu göz ardı etmemelisiniz. Ekonomik anlamda güçleneceğiniz, değer yaratma ve para kazanma konularında yeni yollar keşfedeceğiniz, bu konularda destekleneceğiniz bir yıl. Eş ve ortaklarınızdan gelen kaynaklarınız varsa bu kaynaklardan beslenmek ve geçinmek geçen senelerde ki gibi kolay olmayabilir. Evren sizi kendi cebinizi, cüzdanınızı yaratma ve değer üretme konularında geliştirmek istiyor bu konuda bilmediğiniz yeteneklerinizi keşfedecek ve cesaretli olduğunuz da destekleneceksiniz. Emlak, arsa, gıda, aileye dönük işlerden gelir elde edebilirsiniz. Geçmişten gelen uzun vadeli borçlarınızın ve giderlerinizin bittiği sene bu sen olabilir. Bilinçaltı korku ve endişelerinizden özgürleştiğiniz, bunlar hakkında yaratıcı çözümler bulduğunuz bir sene olacak 2019. Bu konuda en büyük desteği ve ilhamı, aldığınız bir eğitimden, bir yurtdışı seyahatinden ya da bir yabancıdan alacaksınız.

YENGEÇ: Sevgili yengeçler ve yükselen burcu yengeç olanlar, 2019 izin için tam bir ilişki ve ortaklık yılı. Bu yıl bekar yengeçler evlenirken, evli yengeçlerde de evliliklerinin temellerini sorguluyor olabilirler. İlişki yürütmek, ilişkide olmak istemek ya da ilişkinin artık bir değer teşkil edip etmediğine dair sorgulamalar yaşayabilir ve kadersel başlangıç ve bitişler yaşayabilirsiniz. Genel olarak hep karşı tarafı düşünen ve karşı odaklı yaşama ve karar alma kafa yapınızın değişmesine sebebiyet verecek olaylar yaşayacak, kendinize odaklanmaya karar vereceksiniz. Zaten yıllar içinde hep karşıya çalışıp kendinizi ihmal etmişseniz bir şekilde bu paternden çıkıp özgürleşeceksiniz. Beklemediğiniz ya da sahip olduğunuzu düşünmediğiniz girişkenlik ve cesaret size bu sene gelecek. İş kurmak isteyen yengeçler, en ideal senelerinden geçiyorlar. Yeni bir iş düzeni kurmak, düzen tutturmak, çalışma hayatına başlamak için şanslı olacak ve destekler alacaksınız. Çok çalıştığınız ve ürettiğiniz bir dönem olacak. Daha dikkatli ve titiz olabilir, bu dönemde fazla kusur bulucu ve eleştirel olabilir, bu konuda karşı taraftan uyarılar alabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili güzel gelişmeler yaşanacak fakat bunu şu şekilde algılamayın hiç hasta olmayacaksınız, hayır belki küçük şeyler yüzünden gittiğiniz doktorda farkında olmadığınız bir durum erken tanı sebepli kolayca iyileşebilecek. Şifaya giden yolda önce hastalığı keşfetmek ve tedavi etmek gerekiyor, bunu unutmayın. Bu yıl dış görünüşünüzde ve imajınızda büyük değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz, ya da insanların sizi bildiği yüzünüz ve imajınız tamamı ile değişebilir, bu değişiklikte işinizin ve kariyerinizin büyük etkisi olacak. Diyete başlamak, sağlam bir günlük rutin oluşturmak, iş hayatında başarıyı yakalamak ve sağlığınızı iyileştirmek için çok güzel ve uygun bir sene olacak sizin için.

ASLAN: Sevgili aslanlar ve yükselen burcu aslan olanlar, bu yıl detayları ve küçük resmi görmeyi bırakıp, olaylara daha büyük çerçeveden bakmak adına kadersel gelişmeler yaşayacaksınız. İş ve çalışma hayatınızda bir süredir ilerleyen ama sonlanamayan konular bu sene gündeminizde olacak ve bitirmek nihayete erdirmek adına verimli çalışmalar yapacaksınız. Bitmeyen işler bitecek, sonu gelmez dedikleriniz sonlanacak ve günlük rutininizde bunlar kaynaklı değişiklikler olacak. 2018 ile beraber çok sıkı bir çalışma rutinine girmiştiniz, bu senede bu devam edecek fakat bazı verimsiz alışkanlıklarınız ve gereksiz işler listenizden silindiğin de, gerçekten vaktinizi hak eden konulara o vakti ayırabiliyor olacaksınız. Bu sene sağlığınıza çok dikkat etmeniz gereken bir senedesiniz, iş yoğunluğu ve zamansızlık bahanesini her zamanki gibi kullanabiliyor olmayacaksınız. Bir şekilde sağlığınızla ilgilenmeli, sağlık için gereken düzen ve tutum neyse onu hayatınıza katmalısınız. Diş, kemikler ve dizlerinize ihtimam göstermeli, küçük rahatsızlıkları önemsemelisiniz. Akıl ve ruh sağlığı dikkate alınmalı, depresyon ve mutsuzluk kendi kendine geçecek bir şeymiş gibi düşünülmemelidir, tedavisi için uzmanıyla görüşülmelidir. Bu yıl kariyer hayatınızda büyük değişimler sizi bekliyor. Bu değişim çok hızlı ve sürprizli bir şekilde olabilir. Sıra dışı diye tabir edilen ama aslında sadece önümüzdeki yıllara ait olan, insanların şu anda farkında olmadıkları yenilikçi ve modern bir esinti kariyer alanınıza esecek. Ani kariyer değişikliği, sıra dışı bir kariyere başlangıç, hali hazırdaki kariyerinize ve patronlarınıza bir başkaldırış sonrası ondan kopuş gözlemlenebilir. Yalnız kalmaktan zevk almak pek doğanızda yoktur fakat bu, bu sene değişecek. Yalnız kalmak, başınızı dinlemek, iç sesinize kulak vermek ve inzivaya çekilip bir müddet ortalarda görünmemek büyük ilhamlara ve farkındalıklara sebebiyet verecek. Sanatkar ve yaratıcı işlerle uğraşan aslanlar için çok güzel ve ilham dolu bir sene olacak. Bu yıl çok mücadeleci ve yılmaz aslanlar için, mücadelenin ve savaşın dozunun azaldığı daha kabullenici ve olanı olduğu gibi kabule geçen bir tarafınızın ağır bastığı bir sene olacak.

BAŞAK: Sevgili başaklar ve yükselen burcu başak olanlar, bu yıl bireysel hareket etmektense bir grup ve kalabalık içerisinde topluca ilerlemek ve iş yapmak isteyeceksiniz. Bu konuda da şanslı olacaksınız. Yeni bir projeye girmek, orada takımca iş yapmak ve bir bütün olarak hareket etmekle ilgili fırsatlar yakalayacaksınız. Geçmişte bireysel başlattığınız girişimlerinizi bitirmek ve sonlandırmak gerekebilir ya da bu girişimlerin artık tek başınıza ilerleyemeyeceğiniz hale geldiğini bir takımdan destek almanız gerektiğini fark edecek olabilirsiniz. Aşk ve flörtlerle ilgili eski tutumlar: katı, mesafeli yaklaşımlar ve ciddiyetle şirket yürütür tadında yaklaşımlar artık rafa kalkacak. Kalbinizi açmadığınızda, hissinizi ve duygunuzu paylaşmadığınızda ilişkileriniz artık yürümez olacak. Ciddiyetle ilerleyen ve sabit kabul ettiğiniz çok eski aşk ilişkileriniz eğer gereken içtenlik, duygu paylaşımı ve şefkate ulaşamazsa sonlanmaya yüz tutabilir. Çocuk isteyen ve bekleyen başaklar bu sene bu konularda önemli gelişmeler yaşayacaklar. Uzun süredir hamile kalmaya çalışan başaklar için bu süreç tamamlanabilir. Çocuklar konusundaki eski tavır ve tutumlarınızı değiştirebilirsiniz, evlat edinmek, çocuk sahiplenmek gibi sıra dışı yaklaşımlara da sıcak bakabilirsiniz. Çocuklarınızla olan iletişim ve ilişkinizin değişeceği, çalışmayan katı tutum ve davranışların sonlanıp şefkat ve duygulara yönelen yeni bir dönemin başlayacağı bir zaman dilimine giriyorsunuz. Bu yıl yurtdışıyla ilgili süreç ve işlerinizde büyük gelişmeler kaydedeceksiniz. Kültür evinize geliyor, evden ders alabilir, ders verebilir, yurt dışına gidip bir müddet yaşayabilirsiniz. Ortaklıklar kurmak, iş ilişkileri başlatmak, ev almak, mülk sahibi olmak konuları gündeminizde olacak. Evlenmek ve yuva kurmak için çok güzel bir sene sevgili başaklar. Bu yıl ciddi ilişkiler evlilikle sonlanmaya son uygun. Hayallerinizin ve umutlarınızın arttığı, inanç ve bilgeliğin sizi bulacağı bir yıl olacak.

TERAZİ: Sevgili teraziler ve yükselen burcu terazi olanlar, bu yıl kadersel anlamda önemli başlangıçlar ve bitişler yaşayacaksınız ve bunlar hep aile, hane, yuva, kariyer alanlarında yaşanacak. İş hayatı ve kariyeri oturtmak ve ya değiştirmek isteyen teraziler bu sene her anlamda destek görecekler. Bu destek siz hali hazırda var olan işinizi bitirip, sonlandırabildiğinizde karşınıza çıkacak. Ay düğümleri artık çalışmayan ve işlevini bitirmiş, geçmişten gelen kariyerinizi bitirmeniz ve yenisine yer açmanız gerektiğini gösteriyor. Çok çalışan ve dışarıda aktif bulunarak ev ve aile hayatınızı savsatmak durumunda kalan bir teraziler ya da eve ve aileye saplanıp dışarıda ki yaşamı kaçıran teraziler kadersel bir şekilde oturtamadıkları bu dengeyi oturtmaya başlayacaklar. Aileniz ve ebeveynlerinize zaman ayırmalı, yıllar içinde veremediğiniz ilgiyi vermek için önemli bir olay olmasını beklememelisiniz. Aile bireyleriniz kendi içlerinde büyük değişikler yaşarken sizin de bunları kendi yaşam ve düzeninize adapte etmek adına ekstra çaba sarf etmeniz gerekebilir. Satış ve pazarlama kaynaklı işlerden, ticaretten, eğitimden, iletişimden ve yazılı basından para kazanmak ve iş geliştirmek konusunda şanslı olacaksınız. Yıl boyunca pek çok kısa seyahat gerçekleştirebilir, çoğunlukla yurtdışına gidebilirsiniz. Yabancılarla iletişime ve ticaret ilişkilerine girebilir, yabancı menşeili bir ürün ve hizmeti satıp pazarlayabilirsiniz. Kardeş, kuzen, komşu gibi yakın çevrelerle iletişim ve görüşmelerin çok sıklaştığı ve onlarla ortaklaşa işlerin yapıldığı bu konuda kültür alışverişi ve genişlemenin yaşanacağı bir yıl sizi bekliyor.

AKREP: Sevgili akrepler ve yükselen burcu akrep olanlar, uzun zamandır kardeşler, kuzenler, komşular gibi yakın çevrenizle olan tatsızlıklar ve sorunlar bu sene yüzeye çıkıp gündeme gelecek ve gerçekten bitecek. Yakın çevrenizle geçmişten gelen yanlış anlaşılma ve iletişimsizlikten kaynaklanan sorunları çözmek ve bitirmek adına adımlar atacaksınız. Yakın çevrenizde toptan değişiklikler yaşayabilir, kısa vadeli başka şehirde yaşama ya da uzun süreli yolculuklar kaynaklı çevrenizden uzaklaşabilirsiniz. Kendinizi ifade etme, iletişim kurma ve aklınızı kullanma tarzınız belki artık sizin için çalışmıyor. Soğuk ve mesafeli duruşunuz, çevrenizde yanlış anlaşılıyor ve sizi yanlış ifade ediyor olabilir, bu tutumu değiştirecek ve sonlandıracak deneyimler yaşayacaksınız. Kitap yazmak, öğretmek gibi aktiviteleriniz ve bunlarla ilgili projeleriniz sonuçlarını vermeye başlayacak. Yurtdışı ile ilgili tüm olanak ve fırsatlar bu sene emrinize amade olacak. Yurtdışı gezilerine çıkmak ve yabancılarla iş yapmak konusunda şanslı olacaksınız. Basın-yayın konularında destekler alabilir, pazarlama ve reklam sektörünün faydalarından yararlanmak isterseniz yolunuz ve kariyeriniz konusunda güzel açılımlar elde edebilirsiniz. Eğitim almak ve eğitim vermek için en ideal senedesiniz, bildiklerinizi öğretmek ya da bilgilerinize derinlik katmak amaçlı eğitimler almak için fırsatlar karşınıza çıkacak. Yarım kalan eğitimleri tamamlamak, üniversiteye, yüksek eğitime geri dönmek ve konunuzda derinleşmek isteyebilirsiniz. Ekonomik anlamda büyüme ve genişleme yakalamak konusunda en son 12 sene önce bu kadar şanslıydınız. Eğitimden, hocalıktan, çocuklarla ilgili konulardan, sahneye çıkmaktan ve kendi gücünüzle başlattığınız müteşebbislerden kazanç ve gelir elde edebileceğiniz bir sene olacak sizin için. YAY: Sevgili yaylar ve yükselen burcu yay olanlar, bu sene ev ve hane konularında değişimler ve gelişmeler sizi bekliyor. Ev almak, ev değiştirmek, yaşam alanınızı genişletmek isteyebilirsiniz. Eğitim ve öğretim konularında çok şanslı olacak, belki yarım bıraktığınız bir eğitimi tamamlayacaksınız. Yurtdışına çıkmak, yabancılarla iş yapmak, bilgi ve kültür derinliğine ulaşmak için en son 12 sene önce yakaladığınız çok şanslı bir dönemden geçiyorsunuz. Her şeyin iyi gideceğine ve şansınıza olan inancınız rehavet verebilir ve belki bazen gelen fırsatları kaçırmanıza sebep olabilir. Gelen şanslar yakalandığı ve hakkı verildiği sürece faydanızadır aksi takdirde hayal kırıklığına sebep olabilir. Bu senenin bir diğer teması da idealizm ve yüksek beklentiler olabilir. En iyisinin olacağına insan kendini inandırabilir ve altını kabul etmeyebilir. Bu da en sonunda kendinizi kandırmanıza vesile olabilir. Çocuk isteyen ve bekleyen yay burçları bu sene hamile kalmaya ve ailenizi genişletmeye çok müsait bir seneden geçeceksiniz. Arzu ettiğiniz değişim ve dönüşüm fırsatlarını yakalayacak, belki biraz krizli de olsa sonunda ekonomik anlamda ya da psikolojik anlamda bir dönüşüm yaşayacaksınız. Yatırım yapmak ve mal sahibi olmak bu sene diğerlerine göre daha zor ve maliyetli olabilir. Kendi cebiniz ve üretip sahip olduklarınızdan yana değil belki eşinizin sahip oldukları ya da miras gibi konulardan size gelen kaynaklardan yana daha şanslı olacaksınız. Eşinizin ya da varsa iş ortaklarınızın maddi anlamda genişlediği ve rahatladığı bir dönem olacak, banka faizlerinden ya da ortak giderlerinizden eskisine oranla daha fazla kazanç sağlayacaksınız. Yeni yatırımlar yerine eskileri dönüştürmekten daha fazla kazanç sağlayabilirsiniz.

OĞLAK: Sevgili oğlaklar ve yükselen burcu oğlak olanlar, hayatınızın en yoğun dönemlerinden geçiyorsunuz, 2018 de başlayan bu süreç 2019’da da devam edecek fakat zorlanmalarınız ve emekleriniz karşılıklarını ve mükafatlarını verecek. Geçen sene başlayan bu dönemde beklemediğiniz ve bilmediğiniz sınavlar karşınıza çıkmış ve sizi olgunlaştırmış, daha fazla çalışmak zorunda bırakmıştı. Hayatın gerçekleriyle yüzleşmiş ve olgunlaşmak zorunda kalmış yanında da çok fazla çalışmıştınız, belki hala çalışıyorsunuz ve bu süreci sonlandırmaya çalışıyorsunuz. Bu sene bu çalışmalar, geçmişten gelen mevzular ve ödevler belki daha yoğun üstünüze geliyormuş gibi gelebilir, lütfen endişelenmeyin geçen sene üstünüze düşen görevleri yerine getirdiyseniz ve çözüm yolunda çalışmaya başlamışsanız bu sefer çok kolay üstesinden gelecek ve üstüne arzuladığınız sonuç ve ödülleri alacaksınız. Ay düğümleri ve güneş tutulmaları evlilik, ortaklık ve sizle alakalı hanelerde meydana gelecek. Evliliğiniz ve ortaklığınız ile ilgili zor zamanlardan geçiyor, doğru çift olmanın, optimum ortaklığın formülünü arıyor olabilirsiniz. Bu dönemde yalnız kalmak isteyebilir, tek başınıza daha rahat ilerleyebileceğinizi düşünebilirsiniz. Şans ve kısmet ise sizi birliktelikte, ortaklıkta ve evlilikte destekleyeceğini vaat ediyor. Bu yıl tek başınıza olmaktansa ortaklığı yürütmeye çabaladığınızda daha şanslı olacaksınız. Bekar oğlaklar bu sene evlilik yolunda çok şanslı olacaklar, doğru insanla tanışma fırsatları yakalanabilir, uzun süreli ilişkiler evliliğe dönüşebilir. Kardeşler, kuzenler ve yakın çevrelerle olan ilişkilerde farkında olmadığınız arkanızdan dönen olaylarla sonradan yüzleşmeler yaşayabilirsiniz, bu figürler kaynaklı aldanma, üzüntü ve hayal kırıklığı yaşamamak amaçlı, kesin ve net bir iletişim tarzı kullanmalısınız.

KOVA: Sevgili kovalar ve yükselen burcu kova olanlar, ilham ve yaratıcılık dolu bir sene sizi bekliyor. 2018 den bu yana içinize kapandınız belki de hafif depresif bir yıl geçirdiniz. Çalışma hayatınızla ilgili değişimler yapmak ve istediğiniz başlangıcı yapmak için uzun bir içe kapanış ve fikir biriktirme zamanınız oldu. 2019 da bu atılan filizlerin büyütülmesi, beslenmesi ve ortaya çıkışının gerçekleşmesi zamanı. Arka planda kalmaya ve pek görünmemeye çalışıyor olsanız da, daldığınız bilinçaltı denizinden artık çıkabilirsiniz. Bu yıl içsel şifa yaşamak, bilinçaltını dönüştürmek ve en büyük korkularınızdan özgürleşmek için en çok ideal bir yıl. Bilincinizi ve iç dünyanızı dönüştürecek eğitimler alabilir, yaratıcılığınızı arttıracak çalışmalara katılabilirsiniz. Bu yıl sağlığınızla ilgili atmanız gereken adımlar olabilir, geçen yıl başlayan sağlık sıkıntıları ya da vücudunuzun size verdiği sinyalleri doğru değerlendirmediyseniz bu sene bunlarla uğraşmanız gereken bir dönem yaşayabilirsiniz. İdealist tutumlarla kendini pasif bırakma ve ilerleyememek yerine olduğu kadarıyla yapmaya çalışma ve kusurları teker-teker gidermeyi deneyebilirsiniz. İdealist yaklaşımınızla kendinizi kilitliyor ve adım atamaz hale getiriyor olabilirsiniz. Hayallere dalıp, aldanmak ve aldandığı için aldatmak yerine, ayakları yere basan yaklaşımlar sergilemek adına altınızda çalışanlardan ya da yardımcılarınızdan destek alabilirsiniz. Bu sene iş ve çalışma hayatı alanında yaşanacak güneş tutulmaları, günlük rutin ve düzeninizde önemli değişikliklere sebebiyet verebilir. Çalışma hayatınızda yüksek bir tempoya başlayıp, kafanızı kaşıyamayabilirsiniz. Evcil hayvan sahibi kovalar, hayvanlarının sağlığı konusunda dikkatli olmalılar ve ilgilerini eksik etmemeliler. Evcil hayvan sahibi olmayan kovalar ocak ya da temmuz ayı civarlarında sürpriz bir şekilde hayvan sahiplenmiş bulabilirler kendilerini. Bu yıl projelerden, ortaklaşa işlerden, sosyal grup ve derneklerden kazanç ve gelirler elde edebilirsiniz. Ekonomik anlamda rahatlama ve genişlemenin geleceği, umut, inanç ve hayallerinizin artacağı, değer yaratma ve değer kazanma konusunda çok şanslı bir dönemden geçeceksiniz.

BALIK: Sevgili balıklar ve yükselen burcu balık olanlar, 2018 de başlayan grup ve topluluğunuz adına sorumluluk alma sınavlarınız bu yılda devam ediyor. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için mottosuyla hareket etmeye çalışıp bu düzeni devam ettirmeye çalışsanız da bu sene bu yaklaşım sizin için çalışmaz olacak. Tutulmaların yaşanacağı alanlar önemli başlangıç ve bitişleri gösterir. 2019 da arkadaşlar alanınızda yaşanacak tutulmalar, uzun vadeli içinde bulunduğunuz gruplar ve arkadaş çevrelerinizden sizi geri dönüşü olmayacak şekilde ayırabilir. Çok eski dediğiniz arkadaşlık ve dostluklarınız, vadesi dolan fakat bir şekilde hayatınızdan çıkaramadığınız insanlarla ilişkilerinizi sonlandırabilirsiniz. Uzun süredir içinde bulunduğunuz bitmeyen projeler varsa bu sene bunları bitirip sonlandırmak çok kolay olacak. Gökyüzü balıklar için beraber yapılan işlerden daha çok bireysel yapılan ve “ben yaptım” şeklinde gösterilebilen işlerde sizi bu sene çok destekliyor, sahneye çıkmanızı ve görünür olmanızı istiyor. Aşk konusunda 2019 da en şanslı burç balık olacak. Flört ve ilişki başlangıçları konusunda ocak ve temmuz aylarında kadersel önemli başlangıç ve bitişler yaşayacaksınız. Hamile kalmak ve çocuk sahibi olmak isteyen balıklar içinde gene paha biçilemez bir sene, bu açıdan bakacak olursak istemeyenler, beklenmedik gebeliklere karşı önlem almak isteyebilirler. Kariyerinizde güzel gelişmeler yaşanabilir, iş ile ilgili yeni eğitimler almak, iş konusunda yabancılardan destek almak ya da iş için bolca yurtdışı seyahati gerçekleştirmek durumunda kalabilirsiniz. Eğitim hayatına dönmek isteyen balıklar için çok isabetli bir sene olacak, yüksek eğitim konusunda destekleyici fırsatlar yakalayabilirsiniz. Bireysel müteşebbisleri ve girişimci ruhu destekleyen, etrafa kolayca dağılıp, bilinirliği arttırmaya destek veren güzel bir sene balıklar için. Kendi işinizi kurup, bireysel çalışmak konusunda bulamadığınız cesareti bu sene kendinizde bulabilirsiniz.

BLOG YAZILARI