Avrupa'da Nefes Kesen 5 Büyüleyici Yer

Avrupa'da Nefes Kesen 5 Büyüleyici Yer
06.10.2017

Ülkemizde Yaz tatili furyası bitti. Biz şimdi gözümüzü Avrupa’ya diktik.  Günlük rutininizin dışına çıkabilmeniz için az bilinen doğal güzellikleriyle öne çıkan şehirleri araştırdık. O zaman şimdi arkanıza yaslanın ve doğal harikalarla dolu Avrupa turu için okumaya başlayın.

 

İşte Avrupa’da çok fazla bilmediğimiz doğa harikası tatil yerleri…

1 - Alberobello-İtalya

 

Masals şehir Alberobello, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan İtalya’nın en çok ilgi çeken kasabalarından birisi. Trulli evleriyle dikkat çeken bu küçük kasaba turistlerin gözdesi. J Görsel şölen yaratan şehir meydanından baktığınızda daha önce görmediğiniz bir manzara görüyorsunuz. İtria Vadisi’nde yer alan bu evler eskiden hiç harç kullanılmadan üst üste taşlarla vergiden kaçmak için yapılmış. Şehirde gezerken kendinizi bir masalın içindeymiş gibi hissedebilirsiniz. Buraya gitmişken Aja Piccola ve şu an müze olan Trullo Sovrano ve Kutsal Doktorlar Anıtı’nı da mutlaka görmelisiniz.

 

2 - Kotor-Karadağ

Hafta sonu bavulunuzu toplayıp bir yere gitmek istiyorsunuz ama nereye gideceğinize karar veremiyorsunuz. Kotor hem vize istemediği için hem de iki güne sığabilecek bir şehir olduğu için tam size göre. Karadağ’da yer alan bu şehir tarihiyle ve kültürüyle gidenleri büyülüyor. Kotor’un dar sokaklarında dolaşırken şehrin büyüsüne kapılacaksınız. Kotor’u kaçırmamanızı öneriyoruz.

 

3- Lugano- İsviçre

İsviçre’nin Monte Carlo’sun hoş geldiniz. J İsviçre’nin İtalya sınırında yer alan bu şehir ismini içinde bulunan Lugano Gölü’nden alıyor. Burayı görmek istiyorsanız İtalya’ya gelip otobüsle veya trenle Lugano’ya geçebilirsiniz. Lugano’daki göl ve dağ manzarası arasında büyüleneceksiniz. Buraya kadar gelmişken İtalya’nın başka şehirlerine gidebilir ve İtalyan tatlarına doyabilirsiniz. 

 

4 - Burano-İtalya

 

Bambaşka bir Dünya… Venedik’te yer alan Burano adası yeni favoriniz olacak. Birbirine köprülerle bağlı bu dört ada rengarenk evleriyle biliniyor. Eğer fotoğraf çekmeyi seviyorsanız bu cıvıl cıvıl sokaklarda nerenin fotoğrafını çekeceğinizi şaşırabilirsiniz. Eğer Burano’yu ziyaret ederseniz Instagram sayfanız karnaval alanına dönecektir.  Hatıra olsun diye bu renkli kasabadan bir şey alacaksanız da dantelli bir şeyler almayı tercih edin. Çünkü buranın dantelleri çok meşhur. Hatta Scuola del Merletto adında bir dantel müzesi bile var. Tabii her köşesinde herkesin sevebileceği İtalyan mutfağından tatları da kaçırmayın. 

 

5 - Dinant-Belçika

Belçika’nın doğasıyla ünlü olan Ardenler bölgesinde ve Paris ve Köln arasında yer alan Dinant, Brüksel’e bir saatlik mesafede yer alıyor. Şehirdeki en ünlü bina Notre-Dame Klisesi olduğu için burayı mutlaka gezin. En tatlı önerimiz ise  couque adındaki bisküviler. Deneyin, tadına bakın ve anı yaşayın. 

BLOG YAZILARI