Bebeğinizle Birbirinize Ne Kadar Bağlısınız?

Bebeğinizle Birbirinize Ne Kadar Bağlısınız?
03.01.2018

Anne ve bebek arasındaki bağ, bebek daha anne karnındayken biyolojik olarak başlar ve bebek doğduktan sonra hem biyolojik hem de duygusal olarak devam eder. Bebeklerinizle olan ilişkinizi tıpkı diğer tüm sevdiklerinizle olan ilişkileriniz gibi önemsemeli ve sevgi, güven, anlayış barındırmasına dikkat etmelisiniz. Bebeğinizle olan bu bağı nasıl mı sağlamlaştırırsınız?

Sadece sevmek yetmez!

Elbette bebeğinizi çok seviyorsunuz, ama sadece sevmek yetmez. Bebeğinizin ihtiyaçlarına da yardımcı olduğunuz oranda onunla daha sağlam bir bağ kurabilirsiniz.

Sadece fiziksel ihtiyaçlarına yönelmeyin!

Bebeğinizin sadece fiziksel ihtiyaçlarına yani; giyinme, yemek yeme, yıkanma gibi ihtiyaçlarına yönelmeniz onunla duygusal bir bağ kurmanıza yardımcı olmaz. Onun duygusal ihtiyaçlarını da önemsemeli ve bebeğinizle oyun oynamalı, müzik dinlemeli ve bol bol gülmelisiniz.

Onu önemsediğinizi hissettirin!

Her bebek farklı özelliklere sahiptir, farklı duyguları ve düşünceleri vardır bunu unutmayın. Bebeğinizin nasıl ağladığı, size mimikleriyle ne anlatmaya çalıştığını iyi anlamaya çalışın ve ona göre hareket edin.

Bunların hepsini uygulayıp çocuğunuzla harika bir bağ kurduysanız şimdi sıra anne bebek ihtiyaçlarınızı almaya geldi! Size ve bebeğinize yönelik her şeye kolaylıkla ulaşabileceğiniz Mother Care mağazası Antalya Migros’un zemin katında sizi bekliyor.

BLOG YAZILARI