Cilt Tonunuza Uygun Ruj Seçimi

Cilt Tonunuza Uygun Ruj Seçimi
09.10.2018

Ruj seçerken saç, ten, göz renginiz gibi noktalara dikkat ediyor musunuz? Çoğu zaman hayır. Fakat sizi daha doğal, güzel gösterecek sağlıklı ruj seçimi için bu faktörler önemli. Ruj, makyajı tamamlayan en önemli malzemelerinden biridir. Çünkü cildinize o sihirli dokunuşu aslında ruj yapar. Kimi zaman ruj seçerken en büyük yapılan hatalardan biri de bileklerinize sürerek denemektir. Aslında almak istediğiniz ruju dudaklarına sürerek yakışıp yakışmadığına karar vermelisiniz. Cilt tonlarına göre uygun ruj renkleri nelerdir?

Çok açık ve açık tenli kadınlar;

Bu cilt tonunda olan kadınlar, açık pembe ve turuncu renkleri tercih edebilirler. Eğer dudaklarınız kalınsa koyu renkli rujlar tam size göre.

Orta ve buğday tenli kadınlar;

Mor, pembe, kızıl ve turuncu ruj tonlarını tercih edebilirler. Nude tonları da günün istediğiniz her saatte kullanabilirsiniz.

Esmer ve çok koyu tenli kadınlar;

Kesinlikle açık renkli rujlardan uzak durmalılar. Kahverenginin her tonu sizin olabilir. Eğer kalın dudaklara sahipseniz bordo ve kırmızı rujları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Buraya kadar her şey tamam ise, cilt tonunuza uygun ruj seçimi için Antalya Migros AVM’de bulunan SEPHORA mağazasında cilt tonunuza uygun rujları bulabilirsiniz. <3

BLOG YAZILARI