Çocuklarınızın Okula Alışması Sürecinde Burçlarına Göre Astrolojik Tüyolar

Çocuklarınızın Okula Alışması Sürecinde Burçlarına Göre Astrolojik Tüyolar
09.09.2019

Merhaba Antalya Migros okurları, bu güzel eylül gününden hepinize selamlar.

Okullar açılıyor, miniklerimiz eğitim kurumlarına geri dönüyorlar. Koca yaz tatilinden sonra bazı miniklerimiz okula adapte olmakta zorlanabilir hatta bazıları okula/kreşe/yuvaya yeni başlıyor olabilir. Ebeveynler sonbaharın temposuna girmeden önce miniklerin okula adapte olması sürecini de atlatıp öyle bir rahatlayacaklar. Bu süreçte çocuğunuzun burcuna göre astrolojik bir tüyo almak, işinizi birazcık kolaylaştırmak isterseniz, sizi aşağıda burçlara baş başa bırakıyorum.

Sevgiyle kalın. :)

KOÇ BURCU: Doğal lider olan koç burcu, öncü olmayı ve bir şeyi ilk yapan olmayı çok sever. Koç çocukları sınıfta liderdir, arkadaşlarını yönlendiriyor ve onlara öncelik etmeyi seviyor olabilir. Enerjisi üst düzey olan koç burcu, konu oturmak olduğunda zorlanıyor olabilir. Hareket etmeyi seven koç çocukları, beden eğitimi derslerinde ve okulun spor takımlarında, sınıf takımlarında yıldız öğrencidir. Dışarı odaklı olan koç çocuklarını sırada uzun saatler oturtmak yerine, sınıfta dolaşmaktan hoşlanır, görevler verilerek sınıf içi dolaşması mümkün hale getirilebilir. Hırslı ve rekabetçilerdir, başarının (çocuk kafasında) diğerini geçmek olduğunu düşünen koçlar o kadar daha çalışkan olurlar çünkü en sevmediği şey koç burcunun yenilmektir.

BOĞA BURCU: Boğa burçları sakinlikleri ve dinginlikleriyle dikkat çekerler. Sınıfın sakin ve huzurlu çocuklarından olacaklardır. Yemek yemeyi çok seven, boğazına düşkün boğa çocukları ile ilgili beslenme saatlerine ve okulun kantininde satılan sağlıksız yiyeceklere dikkat etmek gerekir. Sahiplenme ve aidiyet hissi yüksek olan boğa çocukları için eşyalarını ve kitaplarını arkadaşları ile paylaşmak hoşlanacakları bir şey değildir, eşyalarını sadece kendisi kullanacağı şekilde düzenleme yapmak gerekebilir. Boğalar için istikrar önemlidir, okul içinde sıralarının yerinin değişmesi bile huzurlarını kaçırabilir, gerçekten gerekmedikçe değişiklikler yapmamaya çalışırsanız kendisini daha güvende hissetmesine yardımcı olabilirsiniz.

İKİZLER BURCU: Konuşkan ve meraklı ikizler burçları için okul ortamı yeni keşfedecekleri bir merak objesi haline getirilebilir. Acaba sınıf nasıl bir yer, tahtaya yazı yazmak nasıl olurdu, bakalım sınıfta kimler var gibi meraklandırıcı sorulara tabi tutabilirsiniz ikizler çocuklarını. Aynı apartmandan, çevreden, komşu çocuklarının da aynı okula gitmesi, aynı sınıfta bile olmasa ikizler çocuklarının çok ilgisini çekecektir. Öğrenmeyi çok seven ikizlerin doğal mekanı okuldur zaten, okula başlangıçta, alışma sürecinde çok zorlanacağınızı sanmıyorum. Konuşmayı çok seven ikizler için sınıfta sessiz kalıp öğretmeni dinlemek bir konu olabilir, tatlı gevezelerimiz ikizler için konuşmanın sıra ile gerçekleşmesi gerektiği, öğretmeni dinlemenin önemini anlatmakta zorlanabilirsiniz.

YENGEÇ BURCU: Duygusal ve hissi yengeçler için evden/anneden ayrılmak, okula alışma sürecinde biraz gözyaşına sebep olabilir. Yaz aylarında aile ile beraber olmaya çok alışmış yengeç çocukları için okula dönüşte, okulun da onun kendini evinde hissedeceği bir yer olacağının altı çizilmeli, öğretmeni ile duygusal bağ oluşturması için itina gösterilmelidir. Sınıfta bağ kurduğu bir arkadaşının varlığı da önemlidir, belki başta yan yana oturmaları isabetli olur. İhtiyaçları doğrultusunda spontan davranan yengeçlerin, beslenme saatini beklemesi ya da bahçeye çıkmak için teneffüs olması gerektiğini kavraması biraz vakit alabilir bu konularda otomatik davranışlar göstermeyecek kavraması için biraz daha sabırlı olmanız gerekecektir.

ASLAN BURCU: Görünmeyi seven, sosyal ve hareketli aslan burçları için okul ortamı bulunmaz bir yerdir. Kalabalıkları seven ve insanların ilgisinden hoşlanan aslanlar okulda fark edildikleri ve özel hissettirildikleri sürece hiçbir problem yaşamazlar. Öğretmenlerinin, seni fark ediyorum bugün şöyle yaptın ya da çabalarını fark ediyorum tavrı aslan çocuklarını çok motive edecektir. Arkadaşlarını çok seven aslanları, ilk zamanlarda yeni arkadaşlar edineceğiyle ya da arkadaşlarının onu çok özlediğiyle ilgili konuşmalar yaparak okula özendirebilirsiniz. Doğal oyuncu olan aslanların, dersleri bir oyun haline dönüştürmesine yardımcı olursanız ilerde akademik başarısının da önünü açmış olursunuz.

BAŞAK BURCU: Pratik ve detaycı başak burçları eğitim hayatını severler. Başak çocuklarının bu özellikleri çocuklukta çok ortaya çıkmayabilir fakat yaşıtlarıyla karşılaştırıldıklarında daha rasyonel ve özenli çocuklar olduklarını görürsünüz. Evde belli bir düzeni ve rutini olan başak burcu çocuğunuzun okulda da yeni bir düzen kurabilmesi için ona yardımcı olabilirsiniz. Arkadaşlarına ve çevresine yardım etmekten çok keyif alan başak burcu çocuğunuzu kendi sıkıştığı konuları aşması için, o konuda bir arkadaşına destek olması konusunda yüreklendirebilirsiniz. Çevresine fayda sağlama içgüdüsüyle hareket ederken o işi önce kendisi yapabilir hale gelecektir. Analitik derslerde başarılı olacak, çalışkanlıkları sayesinde dikkat çeken öğrenciler olacaklardır.

TERAZİ BURCU: Sosyal ve ilişki odaklı terazi burçları için okulda onları bekleyen bir arkadaş, dost çok önemlidir. Arkadaşlarının onları çok özlediğini söyleyebilirsiniz, yeni insanlarla tanışacağını bilmek de terazi çocuklarını çok motive edecektir. Yalnızlıktan hiç hoşlanmayan terazi burçları evde tek başına olmaktansa okulda arkadaşlarıyla beraber olmayı her zaman tercih eder. Yeni kıyafetler ve forma terazi çocuğunun ilgisini çekebilir. Bilgi ve öğrenmek konusunda iştahlıdırlar, okulda yeni bilgiler öğreneceklerini bilmek isteklerini arttıracaktır. Güzel kırtasiye ürünleri ve yeni kitaplar terazinin okula gitme hevesini arttıracaktır.

AKREP BURCU: Derin ve şüpheci olan akrep burçları okul hayatlarında zannettiğinizden daha olgun tavırlar sergileyeceklerdir. Başlangıçta beklediğiniz çocukluk ve huysuzluk, büyümüş de küçülmüş gibi olgunlukla karşılanıp tamam artık bu iş bitti dediğiniz yerde birden patlak verebilir. Akrep çocukları kontrolün kendilerinde olmasına bayılır, okula gitmek ya da ders çalışmak onların fikriymiş, kendileri öyle istemiş de yapıyormuşsunuz gibi davranırsanız işinizin kolaylaşacağını söyleyebilirim. Takıntı yapmak konusunda rakip tanımayan akrepler, okulda da bir konuya takılıp peşini bırakmaz ise onu ondan vazgeçirmeye çalışmak yerine dikkatini başka şeye çekerseniz unutması konusunda daha başarılı olursunuz.

YAY BURCU: Neşeli ve optimist yay burçları, okul hayatında çok eğleneceğini bilmeli ve deneyimler kazanacağından emin olmalıdır. Sabahları evden çıkarken, değişik bir yoldan gideceğinizi, yeni bir yol keşfettiğinizi söyleyip biraz dolaştırarak onu okula bırakabilirsiniz. Orijinal ve farklı şeyler dikkatini çekecektir, kırtasiye ürünlerini farklı alabilir, kıyafetlerinde küçük farklılıklarının olmasını destekleyebilirsiniz. Yay burçları bilge olur ve öğretmek çok hoşlarına gider, yeni öğrendiği bilgileri bilmediğinizi söyleyip size öğretmesini isteyebilir onu daha fazla öğrenmeye motive edebilirsiniz. Okulda yaptığı aktiviteleri sadece okulda deneyimleyebileceğini ima edip, okula gittiği için ne kadar şanslı olduğunu hissettirebilirsiniz.

OĞLAK BURCU: Olgun ve çalışkan oğlak burcu çocuğunuz konu okul olunca sizi fazla üzmeyecektir. Doğuştan disipline ve zaman yönetimine meyilli doğan oğlaklar genelde yaşıtlarından erken okula başlarlar. Sınıf arkadaşlarından daha küçük bile olsa olgunluk konusunda onlardan hiç geri kalmazlar. Oğlak burcu çocuğunuzu okula alıştırmak konusunda zorluk çekerseniz, dedelerinin, aile büyülerinin, babasının da zamanında okula gittiğini o yüzden şimdi bu kadar başarılı olduğunu hatırlatabilirsiniz. Sevdiği bir abisi ve ya büyük bir komşu çocuğu gibi olmak isteyeceği bir figürün okula gitmeye başladıktan sonra nasıl iyi yönde geliştiğinden (büyük/güçlü/uzun boylu vs.) bahsedebilir, imrendiği insanların iyi özelliklerini fazla abartmadan okula gitmeye bağlayabilirsiniz.

KOVA BURCU: Zeki ve orijinal kova burçları, okul hayatlarında çok rekabetçi olurlar, çabuk uyum gösterirler ve sınıfta kalabalık içinde bulunmaktan hiç çekinmezler. Kova burcu çocuğunuzu okula götürmekte zorluk çekiyorsanız ona arkadaşlarından ya da arkadaş edineceği yeni çocuklardan bahsedin. Kova burcu arkadaşlarıyla ünlüdür, arkadaşlığa verdiği anlam ve önemi başka hiçbir burç vermez. Hava elementi olan kova, bilgiyi ve öğrenmeyi çok sever fakat öğrendiği şeylere kendi orijinal imzasını atmak ister. Çocuğunuz kalem tutmayı ya da herhangi bir şeyi kendi orijinal yöntemiyle yapmak istiyorsa buna karışmayın, ona izin verin. Kurallardan ve kısıtlardan hoşlanmayan kova burcuna okuldaki kuralları anlatırken biraz yumuşatmaya çalışın, kendini özgür hissetmek en büyük ihtiyacıdır, okulda seçenekleri olduğunu bilmesi önemlidir.

BALIK BURCU: Duygusal ve idealist balık burçları eğitim hayatlarında yavaş fakat sağlam adımlarla ilerlemek isterler. Duygusal güvenceye ihtiyaç duyar ve okulu her yönden beslenebilecekleri bir yer olarak algılamak isterler. Çocuğunuzun öğretmeni ile ilişkisi her şeyin üstündedir, öğretmenin akademik yetenekleri dışında duygusal kabiliyeti özellikle anaç yönü önem kazanır. Balık burcu çocuğunuzu okula daha fazla motive edebilmek için oradaki birileriyle duygusal bağ kurmasını sağlayabilirsiniz. Öğretmeninin özellikle onu seçtiğini, okulun onun geleceğinden dolayı ne kadar mutlu olduğunu, okulda okuduktan sonra öğrendikleriyle insanlara özellikle hayvanlara yardım edebileceğinin altını çizebilirsiniz.

 

 

BLOG YAZILARI