Göz Sağlığı Ne Kadar Önemli?

Göz Sağlığı Ne Kadar Önemli?
10.01.2018

Gözlerimiz gün içinde fazlasıyla yoruluyor, bunun nedeni ise çoğunlukla telefonlar, bilgisayarlar ve sürekli maruz kaldığımız ışıklar… Göz sağlığınıza ne kadar önem veriyor ve bunun için neler yapıyorsunuz? Eğer cevabı biraz düşündüyseniz şimdi size göz sağlığınızı nasıl korumanız gerektiğiyle ilgili birkaç ufak bilgi vereceğiz.

Ekranlara dikkat edin!

Göz sağlığımızı önemli derecede etkileyen ekranlı cihazlardır. Özellikle ofis ortamında bilgisayar başında çalışıyorsanız, bilgisayarınızla gözleriniz arasında 50-60 cm’lik bir mesafe bulundurmanız gerekiyor. Bilgisayar başında çok uzun saatler geçiriyorsanız yarım saatte bir mola vererek uzağa bakıp gözlerinizi dinlendirmelisiniz.

Ortam ışığı çok önemli!

Ekran aydınlatmasında çok yüksek ışık tercih edilmemeli ve ortamdan gelen ışık ekranı yansıtmamalıdır. İkisinin ışığın ayarını da doğru yaparak gözlerinizin daha az yorulmasını sağlayabilirsiniz.

Göz kontrollerini aksatmayın!

Doktora gidip göz kontrolü yaptırmak için illa ki bir rahatsızlığınız olmasını beklemeyin. Gözlerinizde herhangi bir sorun olup olmadığını öğrenmek amacıyla yılda bir kere göz kontrollerinizi yaptırın.

BLOG YAZILARI