İzlemeniz Gereken Leonardo DiCaprio Filmleri

İzlemeniz Gereken Leonardo DiCaprio Filmleri
16.02.2018

Oscar alamamasına şaşırdığımız o kadar çok yönetmen, film ve oyuncu varken son yıllarda Oscar alamamasına en çok şaşırdığımız ve sosyal medyada en çok ses getiren kişi Leonardo DiCaprio olmuştu. 2016’da sonunda ‘En iyi erkek oyuncu’ dalında ödül alan Leonardo DiCaprio’nun izlenmesi gereken en iyi 10 filmi:

1. Basketbol Günlükleri

Genç DiCaprio’nun yeteneklerini herkese göstermeye başladığı yıllardan unutulmaz bir film. Hayatın zorluklarına karşı basketbol sevdasına tutunan Jim’in mücadelesi, uyuşturucu ile tanışması ve hayallerini izlediğimiz Basketbol Günlükleri filmini eğer hala izlemediyseniz listenize eklemeyi unutmayın.

2. Romea & Juliet

Shakespeare’nin unutulmaz aşk hikayesi günümüzde geçseydi nasıl olurdu? Günümüz Florida’sında, iki düşman ailenin çocuklarının tutkulu aşkını soluksuz izliyoruz. Ayrıca hala keşfetmediyseniz filmin soundtrack albümüne de göz atmanızı öneririm.

3. TITANIC

Yayınladığı tarihte ortalığı alt üst eden, “En İyi Film” dahil 11 Oscar ödülü alan kazanan, sinema tarihinin en büyük yapımlarından Titanic'i LeonardoDiCaprio efsanesinin başladığı film olarak da adlandırabiliriz.

4. Kumsal

Richard, Bangkok’ta ucuz bir otelde sıra dışı Fransız bir çift ve Daffy adlı bir adamla tanışır. Daffy dünya üzerinde kimsenin bilmediği bir sahilden bahseder ve macera başlar.

5. New York Çeteleri

Yönetmen Scorsese imzalı New York Çeteleri, kadrosunda bulunan Daniel DayLewis, LiamNeeson, Cameron Diaz gibi yıldızlarla da öne çıkıyor.

6. Sıkıysa Yakala Kariyeri boyunca her zaman eşsiz yönetmen ve oyuncularla çalışma şansı bulan DiCaprio, bu filmde de efsane yönetmen Spielberg ve usta oyuncu Tom Hanks ile beraber.

7. Köstebek

Mafya dünyası ve polis teşkilatı arasında oluşan karmaşık yapıyı konu alan film tam bir yıldızlar karması.

8. Zindan Adası

Akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adasındaki hastanede, bir suçlunun ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı üstlenen iki dedektif, kendilerini şiddetli bir kasırganın ve mahkumların isyanının tam ortasında bulurlar.

9. Başlangıç Halen hakkında çok az şey bildiğimiz rüyalarımız ve zihnimiz üzerine yapılan en sıra dışı ve etkileyici filmlerden olan Başlangıç, Leonardo DiCaprio’nun soğukkanlı oyunculuğuyla bir şaheser haline dönüşüyor.

10. Para Avcısı Bir biyografi uyarlaması olan filmde DiCaprio’ya JonahHill, Kyle Chandler ve Jean Dujardin eşlik ediyor.

11. Diriliş Listemizin bonusu, yıllardır beklediğimiz hayalimizi gerçeğe dönüştüren ve Leo’ya Oscar heykelciğini kazandıran Diriliş... Leonarda DiCaprio’ya filmin büyük bir bölümünde eşlik eden “Ayı”nın performansını da lütfen göz ardı etmeyin!

Bugün Antalya yağmurlu, bugünü değerlendirmek için Leonardo DiCaprio filmlerinden birine yer verebilirsiniz. :) İyi seyirler. <3

BLOG YAZILARI