Merkür Retrosunun Burçlara Etkisi

Merkür Retrosunun Burçlara Etkisi
05.03.2019

Merhaba Sevgili AntalyaMigros okurları;

Mart ayında önemli bir gökyüzü pozisyonu oluşacak. Kendisi artık oldukça meşhur ve bilinen bir astrolojik pozisyon haline geldi.Bu senenin ilk Merkür retrosu 5 mart Salı günü başlıyor. Retro ne demektir ve Merkür gezegeninin retro olması ne anlam ifade eder biraz bahsedelim. Retro: geriye dönüş, geriye gitme anlamındadır fakat gezegen sanıldığı gibi geri gitmeye başlamaz, o kendi ekseninde düz hareket ediyordur fakat dünyadan bakıldığında rotasında geri gidiyormuş gibi görünür, işte bu süreçte gezegen hareketi retro diye tanımlanır. Retro gezegenler yönettikleri temaları iyi yönetememeye başlarlar. Merkür, iletişim, ulaşım, elektronik aletler, mekanik aletler, yazışmalar, yazılı antlaşma ve kontratları temsil eder. Merkür retro zamanlarında bu konularda zorlanma ve pürüzler yaşanabilir. Bu konularla ilgili yeni başlangıçlar yapmak yerine eski başlattıklarımızı sürdürmeli ya da başlayıp bıraktığımız konuları gündeme almalıyız. 5 mart günü Merkür 29 derece balık burcunda retro harekete başlayıp 16 derece balık burcuna kadar gerileyecek. 28 Martta düz hareketine başlayacak. 5-28 Mart tarihleri arasında yaşanacak balık burcunda ki Merkür retrosunun burçlara olacak etkisini ise aşağıda okuyabilirsiniz.

KOÇ: Sevgili koçlar ve yükselen burcu koç olanlar, kardeşleriniz, kuzenleriniz gibi yakın akrabalarınızla ya da komşularınızla ilgili geçmişte kaldığını sandığınız bir konu tekrar ortaya çıkabilir. İletişim problemleri ve yanlış anlaşılmalara karşı dikkatli olmalısınız. Eskiden yazılmış ya da yapılmış bir kontrat ya da anlaşma ile ilgili bir düzeltme ya da pürüz çıkabilir. Trafikte dikkatli olmalı, taşıtınızın kontrollerini yaptırmış olmalısınız. Altınızda çalışan elemanlarınız ile ilgili bazı konular tekrar gündeme gelecek. Kronik hastalıklar nüksedebilir, bu dönemde sağlığınızla ilgili hiçbir detayı atlamamalı, daha titiz ve detaycı olmalısınız. Eski işler, daha önce yapılamayan kaçan iş fırsatları tekrar gündeme gelebilir fakat netleşme sıkıntısı ve başlayamama durumu yaratabilir.

BOĞA: Sevgili boğalar ve yükselen burcu boğa olanlar, eskiden kalma para ve alacak-verecek konularınız tekrar gündeme gelecek, arkadaşlarla, bir grup ya da içinde bulunduğunuz bir kalabalık ile ilgili bir para konusu varsa geçmişten kalma bu konu tekrar kucağınıza düşebilir. Size borcu olan arkadaşlar ya da borcunuzun olduğu arkadaşlar bu dönemde çok iletişim halinde olacaklar. Bir diğer konunuzda eski sevgiliniz, yeni girdiğiniz bir çevrede eski sevgilinizin de bulunması ya da sizin onun çevresine girmek durumunda kalmanız, evet mümkün. Eskiden görüştüğünüz fakat başlamamış bir ilişkinin bu dönemde tekrar alevlenmesi de olasılıklar arasında sevgili boğalar. Kariyerden kazandıklarınızı tekrar masaya yatırdığınız, işten kazandığınız parayı tartıp kafanızdaki eski bir değere çıkarmanız ya da indirmeniz mümkün.

İKİZLER: Sevgili ikizler ve yükselen burcu ikizler olanlar, bu dönemde ev, aile ve hane ile ilgili eski konular tekrar gündeme gelebilir. Aileniz ile ilgili bittiğini zannettiğiniz konular tekrar açılabilir, evinizi yaptırmış, taşınmış ya da yenileme yapmışsanız bu konuda yarım bıraktığınız işlerle tekrar uğraşıyor olabilirsiniz. İş ve kariyerle ilgili yoğun günlerden geçeceksiniz fakat bu konularda yeni başlangıç yapmayı tercih etmek yerine eskiden kalma bir işe geri dönmeyi tercih etseniz daha iyi olur. Eski işlerinizden teklif alabilir, bıraktığınız bir işe tekrar başlayabilirsiniz. Sağlığınız, özellikle fiziksel bedende geçmişten kalma bir travma ya da rahatsızlık varsa bu konuda bir sıkıntı çekilebilir, bu rahatsızlıklar nüksedebilir, dikkatli olmak isteyebilirsiniz.

YENGEÇ: Sevgili yengeçler ve yükselen burcu yengeç olanlar, kardeşleriniz ve yakın akrabalarınızla eski meseleler ve gündemler tekrar önünüze düşebilir. Yakın akrabalarınıza seyahat edebilirsiniz. Eskiden yazdığınız bir şeyi yazıp basabilirsiniz ya da online olarak yayınlanıp görünür olmasını sağlayabilirsiniz. Eski bir hocanızla konuşup, yüksek eğitimle ilgili yapılmamış işleri yapabilir, bir konuda eğitim alabilirsiniz. Eskiden almayı düşünüp almadığınız her türlü eğitim için çok ideal günler olacak. Gitmek isteyip gidemediğiniz yabancı ülkelere gitmek için fırsatlar çıkabilir karşınıza, fakat planlama yaparken çok dikkatli olmalı belirsizliklere yenilmemelisiniz. Şifa gerektiren konularınız varsa ya da aradığınız bir tedavi varsa bu konuda bir bilenden destek almak ya da yabancı bir kaynaktan bilgi almak kolay olacak.

ASLAN: Sevgili aslanlar ve yükselen burcu aslan olanlar, eski arkadaşlar ve eski çevrelerinizden biriyle krize giden bir iletişim sorunu yaşayabilirsiniz. Arkadaşlarla geçmiş para meseleleri size ekstra maliyetler çıkarabilir. Geçmişte yapmayı planladığınız bir projeniz şimdi size biraz pahalı gelebilir, yapmaktan vazgeçebilirsiniz. Ekonomik anlamda dönüşümlü bir dönem olacak, genel anlamda eski ödenmemiş borçların size dönmesi, eski alacaklarınızı almanız fakat öbür tarafta da eski borçların pürüz çıkartması sonucu beklenmedik ödemeler yapmak durumunda kalıyor olabilirsiniz. Kadınlar, göğüs ve rahim gibi kadınlık organları ile ilgili eski bir operasyonlarının yenilenmesi konusunda girişimlerde bulunabilirler.

BAŞAK: Sevgili başaklar ve yükselen burcu başak olanlar, bu dönemde eşinizle ve ilişkinizle ilgili yanlış anlaşılmalara ve aranızdaki iletişim sorunlarına dikkat etmelisiniz. Eski iş ortaklarınızla ve ortaklıklarınızla ilgili süreçler tekrar karşınıza çıkacak. Evliliğinizde bittiğini sandığınız bazı konularla tekrar uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Eski bir iş fırsatı tekrar karşınıza çıkabilir, olmadı zannettiğiniz bir iş tekrar size dönebilir fakat konunun netleşmesine izin verin çünkü içinde çok fazla belirsizlik barındırıyor olabilir. Fiziksel bedeninizle ve sağlığınızla ilgili beklettiğiniz bir meseleyi halletmeye karar verebilirsiniz. Diyet ve sağlıkla ilgili kafanızdan geçip de yapamadıklarınızı bu dönemde tekrar denemeye çalışabilir ve ya uygulamaya alabilirsiniz.

TERAZİ: Sevgili teraziler ve yükselen burcu terazi olanlar, bu dönemde gündeminiz: çalışma hayatınız, çalışanlarınız, rutininiz, evcil hayvanlarınız ve sağlığınız olacak. Eski bir iş ile ilgili pürüzler çıkabilir ve düzeltmek için ekstra efor sarf etmek gerekebilir. Eski çalışanlarınızla görüşebilir ya da şu andaki çalışanlarınızla problemler yaşayabilirsiniz. Kiracılarınız varsa bu dönemde kendilerinden istekleri konusunda ya da siz istedikleriniz konusunda net olmalısınız. Evcil hayvanlarımızın bu dönemde inatçı ve mutsuz olabilir, daha fazla ilgi bekleyebilir. Bazı kronik hastalıklarınız nüksedebilir, atlattığınız sıkıntıların tekrarlanmaması için dikkatli ve tedbirli olmalısınız.

AKREP: Sevgili akrepler ve yükselen burcu akrep olanlar, bu dönemde dönmeyen eski sevgili kalmaz sanırım ama dikkatli olmak lazım çünkü bunların ne dedikleri belli olmayacak ve sizde gözü kör aşık olmaya, dönmeye ve aşık olmaya çok meyilli olacaksınız. Çocuk sahibi akrepler bu dönemde çocuklarının meseleleriyle uğraşıyor olabilirler, çocuklar daha fazla vaktinizi alacak olabilir. Eskiden arkadaşınız olan biriyle ya da aynı grup ve topluluktan arkadaş olarak tanıdığınız biriyle flörtleşmeye başlayabilirsiniz. Eskiden cesaret edemediğiniz bir projeniz için girişimde bulunmak isteyebilirsiniz, bu şevk gelebilir fakat adımları atmak için Merkür retrosunun biteceği 28 mart ve sonrasını beklemenizde fayda var.

YAY: Sevgili yaylar ve yükselen burcu yay olanlar, ev, hane ve yuva konusunda bitmemiş işleriniz önünüze gelecek. Ebeveynlerinizle ile ilgili geçmişte kalmış bir konu tekrar gün yüzüne çıkabilir. Kariyer ve iş ile ilgili projeler retro sürecinde yavaşlarken, yeni işlerden daha çok odağınızı geçmişte bıraktığınız yarım kalmış işlerinize vermelisiniz. Eşiniz ve ortağınız ile ilgili halledemediğiniz bir konu tekrar gündeme gelecek. Eski eşiniz ya da eski flörtünüz görüşmek isteyebilir. Evlilik ve yeni ortaklıklar için hiç ideal bir zaman dilimi olmayacak, bu tarz adımlar atarken retro sürecinin bitim süresi olan 28 mart ve sonrasını beklemek daha iyi olacaktır.

OĞLAK: Sevgili oğlaklar ve yükselen burcu oğlak olanlar, bu retro süreci sizi iletişim konularında zorlayabilir. Yazılı sözleşme ve kontratlarda yanlış anlaşılmalar, hatalar ve pürüzler çıkabilir, bu konularda iki kez okumalı ya da imzaladığınız şeyi iki kez kontrol etmelisiniz. Ulaşım, seyahat ve trafik konularında dalgınlıklara ve dikkatsizliklere karşı dikkatli olunmalı, aldığınız seyahat biletlerini kontrol etmeli, uçağınıza, otobüsünüze zamanında yetişmelisiniz. Trafikte dalgınlıklara karşı dikkatli olunmalı. Kardeşleriniz ve yakın akrabalarınızla ilgili eski konular tekrar gündeme gelebilir ve ilişkinizde ifade etmediklerinizi dile getirme fırsatları yakalayabilirsiniz. İş ve sağlık amaçlı kısa seyahatler yapabilirsiniz ya da önceden istenen gerçekleştirilemeyen seyahatleri bu dönemde gerçekleştirme fırsatı yakalayabilirsiniz.

KOVA: Sevgili kovalar ve yükselen burcu kova olanlar, ekonomik göstergeleriniz biraz zorlanıyor. Eskiden kalma alacak-verecek mevzularınız varsa bunlar tekrar masaya yatırılabilir. Beklediğiniz ödemeler dönebilir, umudu kestiğiniz paralar geri gelebilir. Bu süreç aynı zamanda ekonomik anlamda kanmaya ve kandırılmaya da açık bir dönem olacak sevgili kovalar. Lütfen aldığız şeyin ya da verdiğiniz paranın ardını sorgulayın ve iki kere kontrol ettikten sonra ödemelerinizi yapın. Eşiniz ve ortağınızdan almanız gereken ödemeler geri dönebilir, bankada ki borçlarınız ve iş yaparken yaptığınız maliyetleriniz konusunda eskiden kalma bir pürüz ile karşılaşabilirsiniz. Eski sevgilinizle karşılaşabilirsiniz ve size kendinizi iyi ve değerli hissettirebilir. Çocuk sahibi kovalar, bu dönemde çocuklarınız biraz masraf çıkarabilir.

BALIK: Sevgili balıklar ve yükselen burcu balık olanlar, bu dönemde en yanlış anlaşılan insan siz olabilirsiniz, kafanız biraz karışık olacak lütfen bazı şeyleri not alın. Uzaktan görüşülen ilişkilerde sevgili ayağınıza gelebilir, bu ay flört anlamında yoğun bir ay fakat retro olan Merkür ilişkiyi anlamsız şekilde bombalıyor. Kim ne dedi, neden dedi, ne demek istiyordu bunlar hep birbirine girebilir. Karşı tarafın daha güçsüz olacağı, ayağınıza geleceği bu dönemde kendinizi iyi hissedebilirsiniz ama unutmayın ki bu dönemde verilen sözler biraz boş vaatler olabilir. Ebeveynlerinizden ayrı iseniz bu dönemde sizi ziyarete gelebilirler. Ev ve hane ile ilgili bitirmediğiniz işleriniz tekrar gündeme gelecek ve tamamlamakla uğraşacaksınız.

 

BLOG YAZILARI