Sosyal Medyayı Nasıl Kullanıyorsunuz?

Sosyal Medyayı Nasıl Kullanıyorsunuz?
14.11.2018

Son zamanlarda sosyal medya hayatımızın merkezinde yer almaya başladı. Yediğimizi, içtiğimizi, gezdiğimiz yerlerin keyfini çıkarmak yerine sosyal medya hesaplarında paylaşmayı daha çok tercih eder olduk. Peki sosyal medyayı nasıl kullanıyoruz?

Uykuyu Ertelemek

Sosyal medya kullanımını burada abarttığınızı görebilirsiniz. Uykuya geçme esnasında telefonu hala elinizden düşüremiyorsanız bu durum had safhada olduğunuzu gösteriyor. Sabah uyanır uyanmaz da aynı şekilde ilk yaptığınız iş sosyal medya hesaplarınıza bakmak ise kendinizi kontrol altına almanın vakti gelmiş demektir.

Kıskançlık

Sosyal medya sayesinde yerli-yabancı sevdiğiniz ünlülere ulaşmak artık daha kolay. Onların lüks yaşantısı bir süre sonra kendi yaşantınızla kıyaslama yapmanıza sebep olabilir. Bu durum kıskançlık, aşırı miktarda özenme hatta depresyona girecek duruma kadar geliyorsanız, hemen sosyal medya kullanımınızı kontrol altına alın.

Asosyal Olmak

Sevdiğiniz insanlarla sevdiğiniz bir ortamda buluşmak için can attınız ve gerçekleşti. Fakat elinizden telefonu bir türlü düşüremiyorsunuz. “Şimdi paylaştığım fotoğrafa like geldi mi, biri yorum yazdı mı” diye bildirimlere bakmaktan çevrenizi unutuyorsunuz ve manevi like’ları kaybedebiliyorsunuz.

Eğer kendinizde bu 3 olaydan 1’ini bile görüyorsanız sosyal medya kullanımını hemen kontrol altına alın. <3

BLOG YAZILARI