Venüs Retrosunun Burçlar Üzerindeki Etkileri

Venüs Retrosunun Burçlar Üzerindeki Etkileri
08.10.2018

Merhaba sevgili Antalya Migros okurları, gökyüzünde çanlar bir kez daha çalıyor. Hoş geldiniz şanlı Venüs retrosuna. Retro yani geri hareketler her gezegen için dönem dönem yaşanan ve dünyadan bakıldığında o gezegenin geri gidiyormuş gibi göründüğü (sadece göründüğü yoksa gezegenler gerçekten yörüngelerinde geri harekete geçmezler) dönemlerdir. Bir gezegenin retro yapması ne demektir? Bir gezegenin retro yapması, o gezegenin yönettiği konuların ve temaların bir ilerleme kaydetmektense geriye dönüp geçmişte yarım kalan veya geçmişte planlanıp yapılamamış hamleleri gündeme getirmesi demektir. Venüs ilişkiler, para ve ekonomik değerler, güzellik, estetik , evlilik ve ortaklığın yönetici gezegenidir ve retro hareketine girdiğinde bu konularla ilgili geçmiş konular tekrar gündemimize girecek ve bizi bu mevzuları tamamen çözüp bitirmek zorunda bırakacaktır. Eski ilişkiler, ortaklar, geri dönmeye çalışan ex-sevgililer, geçmişte kaldığını düşündüğünüz alacak-verecek konuları 5 ekimle başlayan 40 günlük bir retro döneminde tekrar kapınızı çalacak.

Pozitif anlamda bu retro geride bıraktığınız ilişki sorunlarını çözmek, maddi değerleri gözden geçirmek için fırsatlar tanıyacak size. İlişkiler ve maddi anlamda yeni başlangıç yapmamayı ama önünüze çıkan eski bir konuyu da mutlaka çözmeniz ve tamamen bitirmenizi öneririm. Venüs retrosunun burcunuz üzerinde ki daha kapsamlı yorumlarını aşağıda okuyabilirsiniz.

KOÇ VE YÜKSELEN KOÇLAR: Eşiniz ya da iş ortağınız ekonomik anlamda kriz çıkartabilir. Onların harcamalarına dikkat etmek zorunda kalabilir ya da onların yaşadıkları gelir sıkıntıları ile ilgili sizinde yaşamınızda değişiklikler olabilir. Miras ile ilgili eski bir konunuz tekrar gündeme gelebilir. Bağırsak ve idrar yolları ile ilgili eski bir sağlık sıkıntınız nüksedebilir. Evliliğiniz ile veya iş ortaklığınız ile ilgili çetin sınavlardan geçebilirsiniz. Geri dönen eski sevgililer, görüşmek isteyen eski ilişkileriniz bu ay gündeminizde olacak. Harcamalarınıza dikkat etmeniz, borç ve faizlerinizi gözden geçirmeniz ve çıkan küçük krizlere karşı daha dikkat etmeniz gereken bir dönemdesiniz.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞALAR: Karşınızdaki kişiye daha kaç kere şans tanıyacaksınız, bu nerede bir son bulacak? Bu sorunun cevabı bu retroda saklı. Aynı şeyleri yaşamaktan sıkılıp bu sorunu ya tamamen çözeceksiniz ya da bunun çözülemez bir sorun olduğunu anlayacak ve ilişkiyi geri dönüşü olmayacak şekilde bitireceksiniz. Altınızda çalışan elemanlarınız ile tekrar eden sorunlar yaşayabilirsiniz. Böbrek, idrar yolları gibi sağlık sıkıntısı daha önceleri yaşanmışsa, nüksetmesine müsait zamanlardan geçildiğinden dolayı dikkat etmekte fayda olabilir.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER: İş ortamı ve çevresinde entrika çeviren kişiler hep sizi mi buluyor? Hangi işler daha önce yarım bırakıldı şimdi ayağınıza dolanıyor, bu dönemde bunlarla tek tek yüzleşecek ve çözümleyeceksiniz. Altınızda çalışanlarınız, sağlığınız, evcil hayvanlarınız, günlük rutininiz ile ilgili bir hanede gerçekleşen bu retro sizi bu konuda yarım bıraktığınız konularla tekrar karşılaştıracak. Eski işlerin geri dönüşü olabilir ve ya bitirdiğiniz işlerle ilgili tekrar kontrol etmeniz gereken gelişmeler yaşanabilir.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇLER: Flörtleriniz geri mi dönmek istiyor? O defter kapanmış mıydı, kapanmamış mıydı kafanız çok karışık. Size bir tüyo vereceğim: retro ile gelen retro ile gider. Zannettiğiniz uzun, güzel ve sağlam ilişkiyi yaşatmak için gelmiyor o kimse size. Uzun, güzel ve sağlam ilişkiyi yaşamanıza engel olan tarafınızı gösterecek size ve anladığınızda hayatınızdaki işlevini yerine getirmiş olacak ve çıkacak tekrar. Çocuk sahibi yengeçler, çocuklarınız bu dönemde bazı eski alışkanlıklarına dönebilirler.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLANLAR: Hane içinde bitti zannettiğiniz konular tekrar gündem de olacak. Ebeveynleriniz ve ailenizle ilgili geçmiş meseleleri gündeminize taşıyacak bir kardeş bir kuzen gibi yakın akraba sayesinde kendinizi tekrar bunlarla uğraşırken bulabilirsiniz. Daha önce yapmadığınız bir kısa seyahati gecikmeli de olsa yapıyor, iletişim konusunda yapılmış bir hatayı düzeltmek için fırsat bulabilirsiniz. Ev değiştirme ve ev içi yenileme, dekorasyon gibi konuları tekrar kafanızda tartıp biçmeye başlayabilirsiniz.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAKLAR: Bu dönemde iletişim konusunda bazı aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Yanlış anlaşılmalara izin verebilecek bir dönem iken eski yanlış anlaşılmaların doğurduğu tatsızlıklarda tekrar gündeme gelebilir ve karşılıklı olarak çözümlenebilir. Kardeş ve kuzenler gibi yakın akrabalarınızla aranızda varsa eski mevzular konuşulup görüşülebilir. Ticari açıdan, satamadığınız eski mallarınızı satabilir, gitmeyi düşünüp gerçekleştiremediğiniz kısa seyahatlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİLER: Bu dönemde finansal açıdan dikkatli olmanızda fayda var. Güzel zannettiğiniz o ayakkabı o kadar da güzel değil, bu dönemde yapılan harcamalar o kadar da masum değil bunu unutmayın. Öz-değeriniz ve size verilen değer arasında bir orantı olduğunu es geçmemeniz lazım. Bu dönemde kendinize verdiğiniz değer üzerinden de sınavlardan geçeceksiniz, siz kendinizi değerli ve kıymetli bulsaydınız bu ilişkilerde karşı tarafın size böyle davranmasına izin verir miydiniz? Geri dönen ilişkileri bu çerçeveden değerlendirmenizde fayda var.

AKREP VE YÜKSELEN AKREPLER: Bu dönem sizin için önem arz ediyor, üstü kapalı birtakım olayların farkına varacaksınız üstelik bunlar tekrarlayan hikayeler olacak ve bitti zannettiğinize hayıflanacaksınız. Merak etmeyin gerekli yüzleşmeler yaşanacak ve bitecek. Aşk ve flört anlamında karşı tipler çok tutkulu ve manipülatif olabilir dikkatli olmak isteyebilirsiniz. Estetik, imaj değişikliği ve fiziksel görünüşüz ile ilgili değişiklikleri yapmak için bu dönemin bitmesini beklemekte fayda var.

YAY VE YÜKSELEN YAYLAR: Yalnız kalma, alıp başınızı gitme isteğiniz tekrar tetikleniyor bu dönemde iç sesiniz daha çok konuşacak. Arkada ortalığı karıştıran bazı insanların haberlerini alabilir ve bu kişilerle ileride yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz. Sağlığınıza dikkat etmekte ve sıkıntılarınızı bir doktora göstermekte fayda var. Biten eski arkadaşlıkların tekrar başlaması ya da arkadaşlarınızla aranızda eski bir konunun tekrar gündeme gelmesi söz konusu olabilir.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAKLAR:  Arkadaşlarınız ve sosyal çevreleriniz üzerinde bir retro yaşayacaksınız. Koptuğunuz ve artık görüşmediğiniz çoğu arkadaş ve ortama tekrar girebilirsiniz. Bittiğini zannettiğiniz projeler geri dönüşler yapabilir tekrar ilgilenmeniz gerekebilir. İş yerinde beklediğiniz haberler gecikmeli gelebilir. İş ve kariyer konusunda, eski bir işe geri dönüş ya da bitmiş işlerin geri dönmesi gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.

KOVA VE YÜKSELEN KOVALAR:  Aile ve hane ile ilgili konularınız tekrar gündeme gelecek, ev ile ilgili bitiremediğiniz hedeflerinizi bitirmek için yeni fırsatlar yakalayacaksınız. Eskiden almak istediniz bir eğitimi alma fırsatını bulacaksınız. Uzun ve yabancı ülke seyahatleri için konuşmalar gündemler yaşanabilir fakat bu çok da realist değil sadece konusu geçip bitebilir. İş ile ilgili yeni plan ve projelerinizi başlatmak için retro döneminin bitmesini beklemekte fayda var.

BALIK VE YÜKSELEN BALIKLAR: Almak istediğiniz bir eğitim için hoca ayağınıza gelecek. Yurtdışına çıkma ya da yabancılarla alakalı bir işte önce eskiden kalma bazı pürüzleri çözmeniz gerekiyor. Maddi açıdan temkinli olmanız gereken bir dönemdesiniz, borçlarınızı şekillendirirken ya da birisine kefil olmak gibi konularda ince eleyip sık dokumalısınız. Artık gelmez zannettiğiniz bir para geri gelebilir, ortaklaşa hesaplar ve bütçelere ekstra dikkat etmek gerekebilir.

Sevgiler

Serap Baytok

 

 

BLOG YAZILARI