Yaz Aylarında Cilt Lekelerine Dikkat!

Yaz Aylarında Cilt Lekelerine Dikkat!
30.05.2018

Yaz mevsiminde en sık karşılaşılan cilt problemlerinden biri de cilt lekeleri...

Bu cilt lekeleri medikal tedavi yöntemleri ile geçebilir.  Leke tedavisi için önce bir program oluşturulması gereklidir. Planlama yapılırken lekenin oluşum şekli, tipi ve derinliği önemli bir unsur oluşturur.

Leke tedavilerinde çoğunlukla lazer tedavisi özellikle de q anahtarlı lazerler kullanılıyor. Bu tedavilere ek olarak PRP, leke mezoterapileri veya küçük lekeler için soyucu tedavilerde kullanılabilir. Tabi bu tedaviler cildin genetik olarak lekelere yatkınlığını azaltmadığı için dermatologlar güneşten koruyucu önlemler alınmasını tavsiye ediyor.

Dermatologlar güneşin cilt üzerinde oluşturdu lekelerin nem kaybına, yapı taşlarının hasarının artmasına, hatta prekanseröz oluşmasına kadar cilde birçok ciddi zararlar verdiğini belirtiyor.

Sağlıklı bir cilt için dengeli beslenmek, gün içinde yeterli sıvı tüketmek, stresten uzak durmak, uyku düzenine dikkat etmek çok önemlidir. Buna ek olarak gece-gündüz cilt bakımı ve temizliğine dikkat edilmeli ve düzenli olarak güneş kremi kullanılmalı.

Cildinize bir iyilik yapmak için Antalya Migros AVM’de bulunan Boyner mağazasında cilt tipinize uygun bakım ürünleri ve güneş kremlerine bakabilirsiniz.

BLOG YAZILARI