Yaz Aylarında Nasıl Enerjik Kalabilirsiniz?

Yaz Aylarında Nasıl Enerjik Kalabilirsiniz?
28.06.2018

Yaz gelince insan kendini bir dışarı atmak, güneşi, güzel havanın tadını çıkartmak için can atıyor. Fakat bazen hava öyle sıcak, nemli oluyor ki yazı sevenler bile klimanın altına kendini bırakıp hiçbir şey yapmak istemiyor.

Vücudumuz sıcak yaz günlerinde besin ve enerji ihtiyaçlarına daha çok duyar. Günlük hayatımızı da devam ettirebilmek için yeteri kadar vitamin, protein ve karbonhidrat ihtiyaçlarımızı karşılamamız gerekmektedir. Ancak unutmamak gerekiyor. Yaz aylarında yağlı besinlerden uzak durmalısınız. Sabah kahvaltınızı düzenli bir şekilde her gün yer verin ve öğle, akşam yemeklerini sulu ya da ızgara olarak tüketmeye özen gösterin. Günde en az 10 barda su içmeyi unutmayın. Günün en sıcak saatlerinde yani 12.00 – 15.00 arası dışarıda olmamaya özen gösterin. Güneş koruyucunuzu cildinize uygulamayı ihmal etmeyin. Hatta gün içinde 2 saatte bir yenileyin.

Aslında tüm yazıyı okuduğunuzda siz de göreceksiniz hepsi bildiğiniz, günlük hayatta planlamanız gereken şeyler. İşte bu yüzden yazın tadını çıkartmak çok kolay. ;)

BLOG YAZILARI